In de Zweedse plaats Halmstad werd een leerkracht verboden om een mondkapje te dragen. De gemeente verbood ook het dragen van mondkapjes in scholen. De reden: er is geen wetenschappelijk bewijs dat mondkapjes effectief zijn. Het past in de lijn van Zweden waar het gebruik van mondkapjes al vanaf het begin werd afgeraden.

Zweden heeft consequent verklaard dat maskers niet effectief zijn. In juli legde de minister van Volksgezondheid, Lena Hallengren, uit dat de Zweedse regering geen cultuur of traditie had om te beslissen over beschermende kleding zoals maskers. In april schreef de belangrijkste epidemioloog van het land, Anders Tegnell, een email aan het Europees Centrum voor ziektebestrijding. In de email waarschuwde hij om het gebruik van maskers niet aan te bevelen.

Dat mondkapjes geen enkele bescherming bieden is in Nederland ook bekend. Zowel Jaap van Dissel (RIVM) als minister Hugo de Jonge (volksgezondheid) hebben dit bevestigd. De Amerikaanse corona adviseur Anthony Fauci heeft toegegeven dat asymptomatische besmetting niet plaatsvindt. Mondkapjes hebben voor gezonde mensen dus geen nut maar zijn bedoeld om menselijk gedrag te veranderen, zoals door de Jonge aangegeven.

Bron; https://nooit.nl/zweden-verbiedt-mondkapjes/

By mo

Leave a Reply

Your email address will not be published.