De Portugese gezondheidsautoriteiten zijn alert na de onverklaarbare dood van een zorgmedewerker. De 41-jarige vrouw uit Maia stierf twee dagen nadat ze haar eerste dosis van het coronvaccin had gekregen. Ze overleed op nieuwjaarsdag terwijl ze in bed lag.

Lokale media schrijven dat haar lichaam is gevonden door haar partner. Hij belde een ambulance, waarna het slachtoffer tevergeefs werd gereanimeerd. De vrouw was één van de 538 zorgprofessionals van een ziekenhuis in de stad Porto die afgelopen woensdag het coronavaccin van Pfizer/BioNTech hebben gekregen.

Autopsie

Het ziekenhuis laat in een verklaring weten dat de vrouw ‘het vaccin op 30 december heeft gekregen en dat er vervolgens geen bijwerkingen zijn opgemerkt’. Vandaag staat een autopsie gepland, waarna meer informatie zal worden gegeven. De krant Correio da Manha meldt dat er geen aanwijzingen zijn dat de vrouw leed aan een ziekte.

Nederland begint op 8 januari als laatste land in de Europese Unie met het toedienen van coronavaccins. Veel Europese landen hebben inmiddels duizenden mensen ingeënt. Vaak gaat het om zorgpersoneel. Ook Portugal kiest ervoor om deze groep als eerste in te enten. Er zouden al zeker 16.000 zorgmedewerkers zijn gevaccineerd.[Portugal ResidentDaily Mail]

By mo

Leave a Reply

Your email address will not be published.