Een Mexicaanse arts uit de noordelijke deelstaat Nuevo Leon is na het Pfizer-vaccin tegen het coronavirus op de intensive care beland. De arts kreeg last van ademhalingsproblemen en stuiptrekkingen, en heeft mogelijk encefalomyelitis, zo liet het ministerie van Volksgezondheid weten in een verklaring. Encefalomyelitis houdt in dat het brein en ruggenmerg ontstoken zijn.

De 32-jarige arts die het coronavaccin van Pfizer heeft gekregen, is op de intensive care opgenomen nadat zij binnen een half uur na de vaccinatie last kreeg van huiduitslag, stuiptrekkingen, spierzwakte en ademhalingsproblemen, aldus het ministerie.

Onderzoek

Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de ernstige bijwerkingen. De arts wordt behandeld door specialisten, die proberen de ontsteking van haar brein terug te dringen. De vrouw krijgt steroïden en anti-epileptica om het risico op schade te verkleinen. De patiënt zou allergisch zijn voor andere medicijnen, waaronder trimethoprim met sulfamethoxazol.

Mexico was het vierde land dat het gebruik van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech goedkeurde. De Mexicaanse toezichthouder Cofepris zei dat het toestemming verleende aan Pfizer nadat de 24 leden van zijn adviescomité unaniem voor hadden gestemd. De Mexicaanse regering heeft een overeenkomst met Pfizer getekend om 34,4 miljoen doses van het vaccin te produceren.

Persbureau Reuters kon Pfizer en BioNTech niet bereiken voor commentaar.

By mo

Leave a Reply

Your email address will not be published.