Ik voel me gedwongen leugens te vertellen aan mijn patiënten, zei huisarts Els van Veen tijdens haar getuigenis bij de buitenparlementaire onderzoekscommissie. En als ze de waarheid vertelt, worden mensen boos op haar omdat de media ‘al maandenlang leugens vertellen’.

“Ik kom in conflict met mijn eed,” verzucht Van Veen. Ze kan de mensen naar eigen zeggen niet eerlijk voorlichten over het coronavirus omdat de meesten heel erg bang zijn voor dit virus.

De huisarts kreeg via de radio te horen dat ze per 1 januari volgend jaar moet meehelpen met vaccineren tegen corona. Daar heeft ze weinig zin in. “Ik wil dit vaccin niet en ik wil dit vaccin ook niet aan anderen toedienen. Domweg omdat ik ervan overtuigd ben dat het middel veel erger is dan de kwaal.” Daarnaast zegt ze niet geïnformeerd te zijn over de eventuele bijwerkingen die deze nieuwe RNA-vaccins op de lange termijn kunnen geven.

Er werd vaak niet gereageerd, of op een vervelende manier

Ze constateert verder dat de coronacijfers van het CBS overgewaardeerd zijn. Normaal gesproken vult Van Veen bij oude mensen die sterven aan griep het onderliggend lijden in als doodsoorzaak. “Maar de laatste maanden is er een situatie ontstaan waarin ontzettend veel getest wordt. Wanneer mensen overlijden terwijl zij positief getest zijn, dan wordt per definitie Covid-19 als doodsoorzaak ingevuld.”

Van Veen mailde vaak met dagblad Trouw om haar standpunt duidelijk te maken als kritische huisarts. “Er werd vaak niet gereageerd, of op een vervelende manier,” zegt ze. “Ik neem het Trouw zeer kwalijk omdat Trouw is voortgekomen uit het verzet. Mijn grootouders hebben in de Tweede Wereldoorlog hun leven gewaagd vanuit hun geloof. Ik vind de berichtgeving in Trouw een aanfluiting. Hetzelfde geldt voor Medisch Contact, het blad van [artsenfederatie] KNMG. Medisch Contact is ook begonnen als verzetskrant.”

Daarnaast bracht de huisarts haar opmerkingen onder de aandacht van de partij waar ze lid van was, een coalitiepartij. Ze kreeg geen enkele reactie en besloot eind vorige maand haar lidmaatschap op te zeggen.

We blijven in Nederland vasthouden aan een ‘narratief’ dat één grote leugen is

“Ik ben ervan overtuigd dat het huidige coronabeleid desastreus is voor onze volksgezondheid,” benadrukt ze. Van Veen deelt een oorvijg uit aan de regering en de media: “Er is gigantische paniek gezaaid door het kabinet-Rutte. De media hebben het beeld van een ‘crisis’ versterkt.”

“Ik vraag mij af waarom wij door blijven gaan op de ingeslagen weg. We blijven in Nederland in mijn ogen te lang vasthouden aan een ‘narratief’ – killervirus, crisis, alleen maatregelen helpen totdat we allemaal gevaccineerd zijn – dat één grote leugen is,” zegt ze.

“Ik weet niet of dit kwade opzet is geweest. Ik weet wel dat grote groepen in de samenleving de dupe van het Covid-beleid zijn. Want wat ik nu zie gebeuren, is dat het kabinet-Rutte doordendert op deze trein en we als samenleving als lemmingen de afgrond instorten. Ik weet niet hoe de regering is te stoppen. Ik maak mij grote zorgen. Dit is geen democratie.”

Lees hier de hele getuigenis van huisarts Els van Veen.

By mo

Leave a Reply

Your email address will not be published.