kunstmatige intelligentie

Op 19 februari 2020 maakte de Europese Commissie haar ideeën en acties bekend voor een digitalisering die iedereen ten goede komt en waarmee Europa zich van zijn beste kant laat zien: open, eerlijk, divers, democratisch en zelfbewust. De Commissie schetst een Europese samenleving die sterk staat door digitale oplossingen waarbij mensen voorop worden gesteld, bedrijven nieuwe mogelijkheden krijgen en de ontwikkeling van betrouwbare technologie krachtig wordt gestimuleerd. Zo moet de nieuwe aanpak bijdragen tot een open en democratische samenleving en een bloeiende en duurzame economie. Digitalisering is van groot belang voor het tegengaan van de klimaatverandering en het realiseren van de groene transitie. Met de Europese datastrategie en de beleidsopties voor een mensgerichte ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (KI) zijn vandaag de eerste stappen gezet op weg naar die doelen.

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/commission-white-paper-artificial-intelligence-feb2020_en.pdf

By mo

Leave a Reply

Your email address will not be published.