Italië krijgt naar verwachting ruim 200 miljard euro uit het coronaherstelfonds van de Europese Unie. Dit fonds werd opgezet om landen te helpen die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. Italië is van plan om het grootste deel van het geld uit te geven aan ‘gendergelijkheid’ en de ‘klimaattransitie’. Een klein deel van het bedrag gaat daadwerkelijk naar de gezondheidszorg.

Politicus Franco Zaffini van de partij Broeders van Italië plaatste op Twitter een screenshot van de verdeling. Te zien is dat het meeste geld, 74,3 miljard euro, is bestemd voor de klimaattransitie. De regering in Rome heeft ook 17,1 miljard euro uitgetrokken voor gendergelijkheid. De gezondheidszorg bungelt onderaan en krijgt 9 miljard.

Zaffini schreef erbij: “Gezondheidszorg 9 miljard, gendergelijkheid 17. Dit is geen vergissing.”

Opmerkelijke verdeling

In september werd bekend dat Nederland vanaf 2028 decennialang een miljard euro per jaar betaalt voor het coronaherstelfonds, waar premier Rutte afgelopen juli in Brussel mee instemde.

Volg deze link: https://www.businessinsider.nl/corona-herstelfonds-eu-rutte-kosten-nederland/

Bedrijfseconoom Jean Wanningen reageert:

By mo

Leave a Reply

Your email address will not be published.